Kinderwens-programma voor vrouwen

Het kinderwens-programma is voor vrouwen met een actieve kinderwens bij wie het niet lukt om zwanger te worden of te blijven. Vrouwen die vermoeden dát, of benieuwd zijn óf (onbewuste) innerlijke blokkades een zwangerschap mede in de weg staan. Vrouwen die zelf een actieve bijdrage willen leveren aan het vergroten van hun geestelijke en lichamelijke ontvankelijkheid, innerlijke rust en vertrouwen.

Als zwanger worden niet lukt
Ben jij een vrouw bij wie zwanger worden niet gemakkelijk gaat? Cijfers laten zien dat je niet alleen staat. 15% van de stellen met een kinderwens is na een jaar ‘proberen’ nog altijd niet zwanger. Een gedeelte daarvan raakt binnen 2 jaar toch spontaan in verwachting. Een ander deel komt terecht in de medische molen. Misschien overweeg jij momenteel ook de stap naar IVF of ICSI of zit je hier al midden in.

Je lichaam als bondgenoot
Om zwanger te kunnen raken én te blijven, is het belangrijk dat je lichaam een ontvankelijke bondgenoot wordt. Het feit dat jouw lichaam je keer op keer ‘in de steek laat’, kan voor veel vrouwen enorm ondermijnend zijn. Het vertrouwen in je lichaam slinkt. Als dit lang aanhoudt, krijgt vaak ook je algehele zelfvertrouwen een knauw. Veel vrouwen kampen met een gevoel van falen en mislukking en dragen dit alleen, náást de pijn en de teleurstelling die er al is over het uitblijven van een zwangerschap.

De wereld van IVF en ICSI
Wanneer je de medische molen instapt, komen er wéér andere gevoelens om de hoek kijken. Wat een intieme aangelegenheid tussen jou en je partner zou worden, is ineens ook een zaak van dokters en andere witte jassen. Iedereen bemoeit met zich met jouw cyclus en je vrij-patroon. Vrouwen geven aan zich soms enkel nog een lichaam te voelen dat moet functioneren, in plaats van een totaal mens.  Velen zetten hun blik op oneindig. ‘Niet teveel denken, gewoon doorgaan… En leven van maand naar maand.’ De ‘haast’ die veel vrouwen ervaren op weg naar een kindje maakt dat andere gevoelens/emoties vaak maar even aan de kant worden geschoven. Rücksichtloos doorgaan blijkt alleen niet altijd de juiste keuze. Wezenlijk stilstaan bij jouw geestelijke en lichamelijke ‘ontvankelijkheid’ kan van groot belang zijn om zwanger te raken.

Open handen…
In onze tijd zijn we gewend dat veel maakbaar is. Controle en planning vieren hoogtij. Echter, controle staat haaks op ontvankelijkheid. En net als je overgeven aan de slaap, is het ontvangen van een kindje ook iets dat overgave vraagt. Overgave van jouw hele systeem, lichamelijk én mentaal/emotioneel. Een geschenk in ontvangst nemen vraagt tenslotte een paar open handen ...

Kinderwens-programma
Het Kinderwens-programma, dat voorafgaand, tijdens of na een medische behandeling kan worden gevolgd, bestaat uit twee peilers. Beide peilers hebben tot doel jouw ontvankelijkheid voor een kindje te vergroten. De eerste peiler is de groeps-weekend-workshop ‘Boven verwachting’ die ca. 6 keer per jaar wordt gegeven. De tweede peiler is de individuele vervolgbegeleiding door een klassiek homeopaat.

Groepsworkshop ‘Boven verwachting’
In de workshop sta je, samen met andere vrouwen in dezelfde situatie, op een andere manier stil bij jezelf in dit proces. Als totaal mens, als totale vrouw, ga je op innerlijk zelfonderzoek uit. Je neemt weer verantwoordelijkheid voor jouw lichaam, jouw geest en jouw emoties. Tijdens de workshop kom je erachter óf en zo ja welke (onbewuste) innerlijke blokkade jouw ontvankelijkheid dwarsboomt. Vaak blijken ervaringen die we zelf als baby hebben gehad, geboortetrauma’s, zonder dat we dit weten van invloed.

Of blijkt er innerlijk ambivalentie te bestaan. Bewust wil je dan weliswaar graag een kindje. Onder de oppervlakte (onbewust) wil een ánder klein deel in ons dit niet of kent het angst. En het is dit deel dat een zwangerschap kan saboteren. Ook jouw (onbewuste) overtuigingen over thema’s als ‘afhankelijkheid’, ‘koestering’, ‘overgave’ en ‘verantwoordelijkheid’ komen aan de orde. De workshop biedt je de kans jouw blokkades op te sporen, op te ruimen en met meer innerlijke rust je kinderwens met je mee te dragen.

Tijdens de workshop maken we gebruik van diverse werkvormen. Afgezien van inleidende theorie-blokjes, is het weekend vooral ervaringsgericht. Creativiteit, lichaamswerk, oefeningen, visualisaties, sharing, (intuïtief) schrijven, meditatie en stilte zijn werkvormen die o.a. voorbij komen.

Vervolgbegeleiding door Klassiek Homeopaat
Na de workshop volgt gedurende 3 maanden de 1:1 vervolgbegeleiding door een Klassiek homeopaat om jouw blokkades (mentaal-emotioneel en/of fysiek) dieper en blijvend te ontstoren. Ongeveer 2 weken vóór jouw deelname aan de workshop ontvang je de lijst met homeopaten, aangesloten bij het Kinderwens-programma. Je kiest uit de lijst een homeopaat die jou aanspreekt en/of in jouw regio werkt. Wij zorgen ervoor dat jouw homeopaat contact met je opneemt voor een afspraak. Het is raadzaam deze afspraak te plannen 1 tot 2 weken na de workshop. Zo kun je alles van de workshop even laten bezinken maar hoef je niet al te lang te wachten op het vervolgtraject.

Interesse of meer weten?
Heb je interesse of specifieke vragen, stuur ons een mail of meld je aan via het aanmeldingsformulier. Zie agenda. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!