Als ik geen moeder word, wat word ik dan?

Ondersteuning in deze fase is voor vrouwen die (vrijwel zeker) geen moeder zullen worden en op dit levensthema verwerking en acceptatie wensen. Vrouwen die het verlangen voelen bewust stil te staan bij de kinderloosheid. Om uiteindelijk dit gegeven op een liefdevolle en integere manier een plek te kunnen geven. Vrouwen die beseffen dat het belangrijk is, zelf actief de stap te maken van de ene fase naar de andere. Zodat ruimte kan ontstaan voor bezinning en uiteindelijk een nieuw levenshoofdstuk. De begeleiding wordt individueel gegeven en/of in de vorm van de Meerdaagse samen met andere gelijkgestemde vrouwen.

Biologische klok als doorslaggevende factor
Sommige vrouwen komen vrij plotseling tot het besef dat ze zonder eigen kinderen zullen blijven. Na bijvoorbeeld een ziekte of door vervroegde overgang. Anderen hebben jaren van medische behandelingen, hoop en teleurstelling achter de rug voordat ze de onvermijdelijke realiteit onder ogen zien dat ze hoogstwaarschijnlijk geen moeder zullen worden. Weer andere vrouwen, waaronder ikzelf, hebben altijd gedacht ze op een dag nog moeder zouden worden, maar door omstandigheden en gemaakte keuzes is dat er uiteindelijk niet van gekomen. De doortikkende biologische klok is in deze gevallen vaak een doorslaggevende factor.

Wanneer en hoe neem je afscheid van je wens?
Is het nodig je kinderwens bewust af te sluiten? En wanneer doe je dit dan? De meeste vrouwen sluiten hun kinderwens niet bewust af. Het is meer iets dat sluimerend gaat, zonder een al te bewuste keuze. Uit eigen ervaring weet ik dat het moment om deze beslissing te nemen ook diffuus is. Juist doordat we lange tijd nog de gedachte hebben: ‘het kan nog!’ laten we het afscheidsproces zich vaak onbewust binnen onszelf voltrekken. En dit is jammer. Als we namelijk niet bewust zelf de keuze maken om de fase van ‘misschien’ achter ons te laten, blijft er energie verloren gaan. Energie die je niet ten volle kunt richten op een nieuw levenshoofdstuk. En.. minstens zo belangrijk, door stiekum toch je wens te blijven koesteren ondanks dat je weet dat de kans heel gering is, blijft er rondom je kinderloosheid een onnodig verdrietig aura hangen. Je kunt je emoties niet verwerken en een plekje geven omdat ze veilig bedekt blijven onder het laagje ‘heel misschien..’. Zélf de keuze maken om je kinderwens los te laten, de waarheid in jouw leven de ruimte te geven en deze moedig onder ogen te zien, geeft uiteindelijk altijd een gevoel van kracht en rust terug. En tenslotte zijn ook na het loslaten de wonderen de wereld nog niet uit! Ikzelf heb deze periode van verwerking en bewuste afsluiting ervaren als een absoluut cadeau aan mezelf!

Meerdaagse ‘Als ik geen moeder word, wat word ik dan?’
De meerdaagse is gericht op verwerking, heling en aanvaarding van jouw huidige realiteit, jouw kinderloosheid. Het blijkt enorm ondersteunend om dit process samen met andere gelijkgestemde vrouwen aan te gaan. In de spiegel van de ander kun je jezelf gemakkelijker herkennen én erkennen in de authentieke kwetsbaarheid én kracht die jij bent. Om uiteindelijk je werkelijke potentieel en levensopdracht te gaan ont-dekken.
Als jij voelt dat het nu ook jouw tijd is voor deze stap en je jezelf deze bewuste aandacht, verwerking en heling wilt geven, al is het dan misschien nog met gemengde gevoelens, dan nodig ik je van harte uit voor een de meerdaagse.
Samen met een professioneel team, overigens allemaal mensen die met het thema bekend zijn, wil ik je graag ondersteunen en begeleiden bij alles wat vrijkomt op weg naar jouw nieuwe levensfase.

Locatie
We verblijven met onze groep in het prachtige Isis-huis met privé-zwembad. Je overnacht in een 2-persoonskamer. (Mocht je graag een kamer alleen willen, er zijn enkele 1-persoonskamers.) Naast een ruim ontbijt en lekkere lunch, zal er ook elke avond heerlijk voor ons worden gekookt. We werken met elkaar in de lichte naastgelegen tuinzaal. Isis biedt een heerlijke bedding om samen dit proces aan te gaan.

Programma
Wat mag je verwachten tijdens de meerdaagse? Er is een aantal theorieblokken maar de meerdaagse is vooral een ervaring. We gebruiken diverse werkvormen: Creativiteit, adem- en lichaamswerk, helend schrijven, visualisaties, sharing, oefeningen, meditatie en stilte.  De meerdaagse is dusdanig opgebouwd dat je individueel en als groep de verschillende fases organisch passeert. Voor elke fase is ruim aandacht. Uiteindelijk werk je toe naar aanvaarding in het nu. De laatste dag is vooral gericht op de toekomst, het nieuwe. Je neemt alvast een kijkje om het hoekje en als je geluk hebt, vang je al een glimp op van datgene wat in de nieuwe fase op jou wacht.

Het dagprogramma is van 09.00 – 17.00 uur. Na de maaltijd is er van 19.30 tot 21.00 uur nog een avondprogramma. Tussen de onderdelen door, ben je vrij om te wandelen of te lekker even een duik te nemen in het verwarmde zwembad. Na het avondprogramma kun je ervoor kiezen om lekker onder de wol te kruipen ofwel klets je misschien nog even samen na in de woonkamer met een wijntje. Het is een week die we samen maken. Elke groep is anders en heeft haar eigen dynamiek. We proberen daar als team zo goed mogelijk op in te spelen!

 

 

isis250 isiseetzaal250
isiszwembad250 isiszaal250

Meer informatie of aanmelden
Mail ons of ga naar Agenda en vul het aanmeldingsformulier in. Zodra we dit binnen hebben, ontvang je een vragenformulier waar je informatie kwijt kunt over jouw persoonlijke situatie. Vervolgens plannen we een telefonisch intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis, kun je eventuele vragen stellen en bekijken we beide of deelname inderdaad een goede keuze is. Als zowel jij als wij een ‘ja’ voelen, wordt jouw aanmelding definitief.

Individuele ondersteuning

Wil je liever 1:1 ondersteuning, dat kan ook. Mail ons gerust voor een intake-afspraak!