Praktijkvoorbeeld 2 methode Fluisterkind® (PresentChild®)

Vera, 3 jaar,  heeft sinds een jaar last van extreme driftbuien...

Als haar moeder haar iets verbiedt, gaat ze door het lint en maakt speelgoed stuk, slaat en krabt en is ze niet meer te bereiken. Haar vader noemt dit haar ‘rode waas’.

Na afloop van zo’n driftbui is Vera helemaal uitgeput en kruipt ze vaak bij haar vader op schoot. Haar vader moet haar dan knuffelen en kriebelen. Ze wil er niet meer over praten. Als Wil en Joke dit toch proberen, komt haar driftige gedrag snel weer terug. De ouders zijn ten einde raad en vragen mijn hulp als homeopaat en kindertolk.

Omdat Vera een echt vaderskindje is, en ik daarom vermoed dat zij hem spiegelt, vraag ik Wil naar zijn ervaringen met zijn eigen boosheid. Kan hij die voelen en uiten?

Wil reageert verbaasd. Hij blijkt zelf erg veel moeite te hebben om echt boos te kunnen worden. Hij vertelt dat hij als klein jongetje veel heeft meegemaakt, maar als hij boos werd om het ‘onrecht’, kreeg hij meer straf.

Hij is in zijn huidige leven erg bang als hij zich boos voelt, omdat het zo heftig is dat hij alles wel kort en klein kan slaan. Hij trekt zich daarom altijd liever terug en onderdrukt zijn boosheid. Het voelt voor hem alsof er een ‘slapende vulkaan’ binnenin hem zit.

Middels de methodiek Fluisterkind® leert Wil zien dat Vera niet alleen zijn ‘ongeleefde kant’ spiegelt, maar ontdekt hij ook de boodschappen die Vera voor hem heeft om met zijn boosheid om te gaan. Hij leert de aanwijzingen die Vera voor hem heeft interpreteren en volgt haar op de voet.

Vera is een heel creatief kind dat graag tekent (krast). Wil ontdekt dat ook voor hem in creativiteit een sleutel ligt om anders met zijn boosheid om te gaan. Een boeiend proces dat uiteindelijk hun hele gezin ten goede komt.

Vanaf het moment dat Wil in de gaten kreeg dat Vera hem spiegelt, verandert het gedrag bij haar opzienbarend. Haar driftbuien verminderen enorm en het wordt rustiger binnen hun gezin.

Nu, enkele maanden later, gaat het zelfs zo goed dat Wil en Joke een 2e kindje overwegen.

← Terug naar de vorige pagina