Ron Wiebolt

ronwieboltAls je gezinsplanning niet loopt zoals je voor ogen had dan is dat een teleurstelling. Graag begeleid ik jou tijdens de workshop: “Als ik geen moeder wordt, wat word ik dan?”. We onderzoeken samen de mogelijkheden die jouw leven in de toekomst biedt, door een stukje naar binnen te gaan.

Mijn partner en ik hebben ook geen kinderen. We kennen het gemis. Samen zetten we veel neer op deze wereld. We zijn beiden gevoelige mensen en hebben veel aandacht voor onze medemens en voor onze rust. We voelen ons verbonden met de natuur en hebben een band met moeder aarde.

Ik ben geen vader geworden maar mijn vaderlijke (en moederlijke) wijsheid zet ik graag in om anderen te helpen. Dat doe ik door naar mensen te luisteren en hen te helpen hun innerlijke, stralende kracht terug te vinden.  Ik ben hooggevoelig en zet die kwaliteit in als therapeut. Vrouwen hebben mij vertelt over de pijn van de teleurstelling wanneer de gezinsplanning niet lukt en hun bijbehorende emoties gedeeld.

Ik heb in mijn leven nooit de geijkte paden willen en kunnen bewandelen. In heel veel dingen was ik al jong anders: de alternatieve. Het anders zijn hoort gewoon bij mij. Ik heb ouders die de vaste paden bewandelden, het was goed zo na de oorlog. Ik werd geboren in een tijd van meer mogelijkheden: van keuzevrijheid en die vrijheid nam ik graag. Weg van de gebaande paden: door creativiteit, expressie, dansen en studie ging ik me ontplooien.

Het diepe in mijzelf interesseerde me al heel jong: gevoelens en spiritualiteit. Dromen en muziek wezen de weg. Mijn gevoeligheid gaf kwetsbaarheid, daarin liep ik regelmatig vast. Dan zocht ik een uitweg door inspirerende mensen op te zoeken. Die kwamen op mijn pad. Toch kwam ik laat tot bloei. Want je moet wel weten hoe je dat doet: jezelf zijn. In 1998 trouwde ik enigszins onverwachts. Dat werd niet wat het beloofde. De scheiding vijf jaar later was iets waar ik sterker van werd. Waarbij ik de liefde en het respect voor mijn ex-partner altijd kon bewaren. Ik weet als geen ander: de bron ben je zelf. Ieder mens is uniek, met unieke mogelijkheden. Zelfontdekking en zelfkennis zijn belangrijk.

We hebben allemaal inspirerende mensen in ons leven nodig om ons de weg te wijzen en om ons zelf beter te leren kennen.

Hartelijke groet,
Ron Wiebolt